Privat

Sjekk røykvarsleren

Halvparten av alle dødsbrannar skjer i husstander utan røykvarsler som virker. Se til at røykvarslerne fungerer i hustanden din.

Nesten 500.000 nordmenn bor i boliger uten fungerende røykvarsler. Røykvarsleren redder mange liv i året. Den er noe av det viktigste du har i huset ditt. Tidlig varsling av brann øker sjansene for å komme seg ut i tide.

Det er lovpålagt i Norge å ha minst én røykvarsel i hver etasje i boligen, og skal dekke sonen for kjøkken og stue. Den skal helst sitte midt i taket (et minstekrav er 50 cm fra veggen). Vi anbefaler å plassere flere rundt i hjemmet, spesielt i tekniske rom og i soveromsgangen. Vi anbefaler også på det sterkeste å ha røykvarslere inne på soverommet, da veldig mange har ladekabler og annet tilkoblet, og gjerne også lader mobil/data over natten. Vi tilbyr seriekoblet røykvarslere, noe som vil si at hvis én starter å pipe, så piper alle. Dermed er du sikker på at alle i boligen blir varselet.

Hva skjer når røykvarsleren piper?

Vi sender straks ut vekter når røykvarsleren din går. Våre lokale vektere er alltid i beredskap i nærmiljøet og har derfor kort utrykningstid. Når vekter bekrefter brann/røyk, rykker brannvesenet ut. Vi sender først en varsling, som gjør at brannvesenet gjør seg klar for utrykning og rykker ut med en gang de får bekreftelse. Utrykningen er gratis for deg som kunde.

Fungerer brannslukningsutstyret ditt?

Er du så uheldig å oppleve brann i boligen din er det viktig at brannslukningsutstyret ditt fungerer. se vår artikkel om slukkeutstyr

Dersom du har standard røykvarslere installert i din bolig

Slik sjekker du røykvarsleren

  • Trykk inn testknappen, da skal røykvarsleren pipe
  • Sjekk at du hører røykvarsleren i alle rom
  • Piper den ikke/kort og svakt er du nødt til å skifte batteri
  • Test på nytt etter å ha byttet batter
  • Sjekk røykvarsleren én gang i måneden

Som kunde av Alltid24 anbefaler vi at du tar en test pr år, men det er kun å teste lyd. Vi overvåker batteriene og at røykvarslerne fungerer korrekt, og skifter batteri for deg ved behov. Som bruker av bolig har du ansvar for egenkontroll av ditt brannslukkingsutstyr. Dette bør gjøres hvert kvartal.

Legg igjen en kommentar